tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

vineri

o dimineaţă de primăvară la Şona, cu pictorul Ştefan Câlţia



M-a sunat respectuos, cu vocea dansului parca din alta lume, si mi-a lansat cea mai frumoasa invitatie la un ceai din plante de pe deal, adunate de dansul, anul trecut: "Domnisoara, diminetile de primavara sunt asa frumoase la Şona, aveţi 2 -3 ceasuri pentru un ceai şi câteva poveşti ?" Şi, pentru că îmi doream de multă vreme să văd căsuţa marelui pictor român, de la noi, din Ţara Făgăraşului, a doua zi dimineata am plecat spre satul de peste Olt! Ajun de Florii, un drum ca o poezie... 
Domnul Caltia mi-a deschis portita casutei din deal, m-a primit ca pe o veche prietena, am plantat impreuna un mur in gradinita din spate, a macinat cafea pentru dansul si mi-a adus mie saculetii de ceai brodati cu mana de mama dansului, din care sa imi fac mixul de plantute pentru apa fierbinte din ibricul vechi si frumos de tabla pictata. Am povestit despre un milion de lucruri, am redescoperit cat de frumoasa poate sa fie lumea si oamenii si ca depinde foarte mult de felul in care stim sa ne uitam noi inspre ei, am facut o plimbare prin sat, apoi pe dealuri, am povestit despre felul in care creeza marele artist, am facut ceva planuri impreuna, ne-am promis sa ne vedem mai des si am plecat plina de bucurie! L-am lasat senin, linistit, asteptand berzele si redescoperind miracolul cresterii primelor flori de gradina! (Alina Zara)


...  i-ar placea sa faca o Universitate de Iarna pentru taranii din sat. In care acestia sa invete sa isi spuna povestile, sa le transmita copiilor si turistilor, sa redescopere minunea fiecarui mestesug uitat in parte, sa pretuiasca si ingrijeasca fiecare bucatica de pamant, sa se mandreasca cu fiecare coltisor de suflet:)

























” – Ce este fericirea?
– Să descoperi o lume în care să poți uita de toate necazurile, de toată suferința. Să poți cuprinde pe cineva în brațe, de parcă ai cuprinde întreaga lumea, a spus Ka.” (Zăpada lui Orhan Pamuk)

2 comentarii:

  1. Este minunat acest lacas,..casa..plina de imagini foarte faine!..are "feeling"..si nu numai ...<3

    RăspundețiȘtergere
  2. radacinile acestui ,,SONER" fac cinste comunitatii locale...

    RăspundețiȘtergere