tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

luni

Să o ajutăm pe Denisa să poată ieşi la joacă!



Încă din prima zi de viaţă a purtat gips. În 7 ani a suferit 18 fracturi. 
 ,,M-am obişnuit să stau în pat şi să îmi fac jocuri singură. Acum aştept operaţia, să-mi pună tijă la un picior, pentru că m-am săturat de durere şi de gips.”  
 Denisa Mocanu e un copil frumos, vesel şi isteţ din satul Corbi, comuna Ucea, Ţara Făgăraşului. Povestea ei şi a părinţilor care se luptă să o trateze de maladia Lobstein sau ,,Boala oaselor de sticlă", este impresionantă.

Impresionantă este şi mobilizarea comunităţii în jurul familiei celei mici! Fiecare cum poate: primarul a alocat deja 2000 de euro, câţiva prieteni au donat şi ei cât au putut, dar departe de cât ar fi nevoie pentru implanturile de tip fassier-duvall pentru femur (între 8 si 10 mii de euro)

Poate cea mai impresionantă este mobilizarea, voluntară, a unui grup de prieteni din oraşul Victoria, care au hotărât să pornească o serie de campanii în care să sensibilizeze comunitatea locală şi nu numai,  pentru a veni în sprijinul micuţei! Prima acţiune va avea loc pe 7 şi 8 martie, când au decis să vândă flori în piaţa din Oraşul Victoria, iar întreg câştigul să îl doneze Denisei. 

Ne-am hotarât să susţinem şi să încurajăm astfel de acţiuni.
Mobilizarea exemplară a unei comunităţi locale poate face să se întâmple lucruri incredibile pentru oamenii şi poveştile din interiorul său, fără a mai aştepta minuni din altă parte! 


cont in lei:  RO68RNCB0318054830530001,  BCR, sucursala Victoria, titular Mocanu Mugurel Mihai - tatăl fetiţei
cont in euro:  RO02RNCB0227076704370001 cod SWIFT: RNCB RO BU - BCR, titular Cioloboc Cătălina Loredana, mătuşa fetiţei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu