tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

sâmbătă

cea mai frumoasă formă de protest: plantarea unui copac cu 385 de suflete


Cea mai frumoasă formă de protest: plantarea unui copac cu 385 de suflete! :) Citiţi povestea şi daţi-o mai departe! E un fel românesc, demn, de a spune ce ne doare! E o formă modernă de rezistenţă. Şi pleacă tot de la poalele Făgăraşilor...

(E vorba despre nişte oameni care taie făra nicio remuşcare sute de copaci şi despre câţiva copii care plantează în livada lor un măr, la rădăcina căruia adăpostesc, în lumină, toate sufletele pomilor ucişi. Lumina e de la credinţa celor mici în faptul că: a tăia un copac e un fapt comparabil cu o crimă, pe când a planta un copac înseamnă a crede în viitor)






Sâmbătă - zi frumoasă la final de martie! Copiii de la Muzeul de Pânze şi Poveşti trec la curăţenia de primăvară prin ogradă! În grădină plantează o mică livadă (meri, peri şi pruni) Cei mici au, fiecare, propriul pom fructifer, care le poartă numele şi de care vor avea grijă de acum înainte! Puieţii au fost oferiţi de The Bucharest Lounge ( Yvette Larsson, ambasadorul suedez al României în lume, a hotărât să le dea o mână de ajutor după ce a trecut pe la ei şi i-a plăcut tare mult  joaca celor mici cu natura, cu poveştile, cu bucuriile simple dar atât de preţioase de pe uliţele sătucului mândru de la poalele Munţilor Făgăraşului!:)



Printre povestile despre livezi, pomi fructiferi, natură, responsabilitate, omenie, copiii au ascultat şi o poveste dureroasă despre cum nişte oameni mari, fără niciun Dumnezeu, taie sute de copaci în hotarul Boholţului, sat nu departe de al lor, peste Olt!  Demni urmaşi ai eroilor luptei rezistenţei împotriva comunismului din Munţii Făgăraşului, copiii au propus cea mai frumoasă formă de protest:  în livada lor au plantat un măr pentru toţi pomii sacrificaţi de oamenii fără suflet. Pomul se numeşte "Un măr mândru cu 385 de suflete pentru Boholţ" (câte un suflet pentru fiecare metru cub de lemn tăiat, împotriva tuturor legilor omeneşti şi de bun simţ de pe lumea asta ) Alina Zară










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu