tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

miercuri

Fagarasul la pas... "electoral" ( prin ochii nostri, de simplii cetateni )

Mai 2012. Electoral vorbind, avem si noi, ca tot omul, simpatiile noastre, dar nu am dezvoltat apartenente si nici nu ne-am implicat in a sustine pe unii sau altii! Stam pe margine, mai facem pariuri - insa fara patimi si zbateri inutile, ne uitam, ne amuzam, ne intristam, cantarim, alegem si pe 10 iunie o sa votam! Asta obligatoriu! 

Facem insa si un experient de al noastru, tip travel: luam cativa prieteni bucuresteani, absolut intamplator experti in comunicare, veniti in vacanta pe la noi, alaturi de 2 amici londonezi si pornim la pas sa descoperim Fagarasul "electoral"! 


Concluziile unui tur/experiment de 2 ore

Batalia in campania outdoor se da intre avocatul Mihai Popa si actualul primar al Fagarasului, Sorin Manduc! Acestia au cele mai mari, mai vizibile, mai bine plasate si mai... scumpe bannere! Ca si concept de imagine, Mihai Popa are cele mai bune afise! Ne-am intrebat, insa, cine sunt frumosii care ii stau alaturi. Nu stim daca sunt actori care sa intregeasca un concept electoral, sau chiar echipa domniei sale... Spre deosebire de afisele de echipa ale lui Sorin Manduc, care sunt mult mai clare in aceasta idee! 

Descoperim alte cateva bannere mai modeste cu candidatul PDL, Cosmin Poparad  si fostul primar  Ioan Barbuti, care isi propune sa se intoarca la primarie si sa sfarseasca ce a inceput. Plus cateva afise mici, maxim A3, cu Radu Mitric...

Cea mai "impunatoare" prezenta in outdoor este, insa, afisul candidatului independent la Consiliul Judetean, Nicolae Tucunel! Peste tot si de dimensiuni impresionante! Bine si unitar gandita campania, interesant facute afisele electorale: cu putin mov, culoare neabordata si curajoasa in politica romanesca, asociata, de regula si metaforic, cu totul altor moravuri! :) Clar, cea mai costisitoare campanie electorala outdor, care face oarecum interpretabila notiunea de "independent"!

Ne asezam pe terasa unei cafenele, scoatem tablete, smartphone uri, laptopuri si facem un scurt research si pe internet! Este mediul de unde ne luam noi si alte mii de fagaraseni educati, informatia! Uneori chiar exclusiv. Aici campaniile tuturor sunt destul de prost gestionate... Informatii imprastiate, putine, slabe! (Foarte greu am gasit chiar si imaginile cu afisele electorale ale candidatilor, pentru a ilustra acest material ) O descoperim cu aceasta ocazie si pe Lucia Baki, candidat la functia de primar al Fagarasului, a carei prezenta este mai vizibila in online, prin prisma saptamanalului media pe care il coordoneaza!


Trecandu-i pe toti in revista, ne dam seama cat de importanta este participarea in acest joc electoral a fiecarui candidat in parte. Sunt personaje care, chiar daca nu castiga "Primaria", intra in Consiliul Local! Unde avem nevoie de oameni destepti, educati, civilizati, de omenie, deschisi, cu frica de Dumnezeu...


Gasim aruncat pe o masa un ziar clonat dupa un altul. Monitor de Fagaras (miscare geniala, dar din categoria "mizerii")  Apoi dam peste un blog din aceeasi categorie, cu o prezenta destul de vizibila in online: Wiki. Stim: in dragoste si in razboi totul este posibil si permis! Si, categoric, o echipa de campanie trebuie sa aiba strategii pentru toate tipurile de "votanti", insa noi, cei care nu ne incadram la categoria "mituibili", "saraci cu duhul", sau "datori", vroiam un program concret, clar, ceva limpede, curat si destept, sa ne convinga! Sa vedem un joc de sah nu de poker... Nu am gasit nimic. Cu exceptia unui filmulet, care face cat o mie de cuvinte! Jos palaria pentru cine l-a gandit asa! Mesaj fin si de bun simt... Cu imagini comparative intre Fagarasul din 2008 si cel din 2012! 



Cu ocazia acestui research, descoperim, cu real interes si bucurie, candidatura unui fagarasan de categorie grea (fost olimpic mondial la matematica) tanar, la functia de primar general al capitalei! Nicusor Dan, cu un proiect istet, o campanie fresh, sustinuta si activa, care scoate din impasibilitate generatia tanara, intelectualii, oamenii cinstiti, seriosi, "de omenie"! Ne dorim asa ceva si la noi... Candva... Ca, iata, oameni ar fi, dar pacat ca sunt nevoiti sa plece!

La final, un mic "incident" fonic si estetic, ne aduce aminte de campania electorala de acum 8 ani, cand o remorca tapetata cu afise (nu mai retinem ce culoare) si trasa de un tractor obosit, se plimba prin oras cu un soi de fanfara ai caror membrii stateau sa isi dea duhul sufland in trompete, batand in toba si zanganind dintr-o vioara care, precis, avea cu infinit mai putine corzi decat ar fi fost nevoie... Anul acesta, parca dupa acelasi scenariu, dar putin mai upgrade, ne-am intalnit si cu echipa de campanie "Ioan Bujor"!
Incheind astfel turul/experiment, cu zambetul pe buze!

echipa tarafagarasului.eu 



Candidatii la Primaria Fagaras 2012:

1. PDL- Cosmin Poparad
2. PP-DD – Marius Tişcă
3. PSD – Mihai Popa
4. PNL – Sorin Mănduc
5. PRM – Radu Mitric
6. Partidul Verde – Ioan Bujor
7. PNŢ-CD – Constantin Popa
8. UNPR – Ioan Bărbuţi
9.  PER  - Lucia Baki 













6 comentarii:

  1. Nu pot sa cred ca omul acela si-a facut afise cu fotografii de echipa cumparate de pe Internet!!! Asta e subiect de stire nationala! Vine la primarie cu americanii aceia blonzi dupa "domnia sa" cum ii spuneti dumneavoastra? :) Doamne, mare iti mai este gradina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nu era protocol intre PNL SI PSD? Candideaza unul impotriva altuia? Pe fata? Si noi..."dormim domnule, dormim"! Ce naivi mai suntem, domne Iisuse Hristoase! De fapt ce ma mai mir, daca a castigat Gog ala "Romanii au talent", de ce n-ar castiga si la primarie un Iluzionist de teapa astora:)) Amira R.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci: nu creeeed frate! Chiiiiiar asa? Cum sa cumperi imagini de pe net sa iti faci afise de campanie electorala "de echipa" :))))))))))))))) Fantastic! Omul n-are nicio vina, PR-ul e de cacat in situatia asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. priviti aici http://bishopstowndental.com/dentists/

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai sa mor io!!!!!!!!!!! ahahahahahaaaaaaaaa:))))))))))))))) Si sormea care ma intreaba in fiecare zi daca am aflat cine e baiatul ala frumos de pe panoul lui Mihai Popa din centru! Maine o sa am o satisfactie teribila cand o sa-i zic "e un fraier, american de pe net, prostalano"

    RăspundețiȘtergere