tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

miercuri

“Romania, povesti de acasa & clarinetistul Bruno Phillip”. Mix - Expo la Galeria de Arta Gliptoteka HAZU (Zagreb) & Ambasada Romaniei in Republica Croatia




 tarafagarasului.eu &  colectiile  Mandra Chic - atelier sezatoare (Muzeul de Panze si Povesti ) au inaugurat la final de an  o expozitie inedita,  inspirata de calatoriile, oamenii, povestile, colectiile personale de arta populara, locurile, lucrusoarele si aromele intalnite in nenumaratele experiente harazite de un 2011 extrem de generos. Un fusion old/new despre o Romanie frumoasa, bogata, spirituala, profunda, adevarata, sincera, cu radacini in Tara Fagarasului. O Romanie care stie foarte bine ca modernismul nu s-a nascut pe loc gol. Pentru a exista, el are nevoie de traditie. Si atunci, o celebreaza printr-un  mix de panze in rame vechi, pop-art, fotografii, ii vechi de  peste 120 de ani, outfituri de pictoriale contemporane, lazi de zestre pline de comori, o suveica ce colinda prin lume, muzica, arome si povesti de acasa...

Inaugurarea expozitiei a avut loc la Zagreb, pe 30 noiembrie 2011, la evenimentul  organizat de Ambasada Romaniei din Croatia, sub patronajul ES d-ul Cosmin Dinescu, ambasador al Romaniei in Republica Croatia si d-na consul Carmen Iliescu, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.  La receptie au fost invitati diplomati din intreaga lume, carora le-a fost prezentata o bucatica binecuvantata de Romanie, incremenita pentru vesnicie in spatiul mirific dintre Muntii Fagarasului si raul Olt si in acest expo-mix special. Clarinetistul croat Bruno Philip a imbracat intreg evenimentul in ritmuri romanesti, autentice!









Gliptoteca HAZU. Zagreb. Croatia.
“Romania, povesti de acasa & clarinetistul Bruno Phillip”  -  o poveste spusa mai departe cu sprijinul  consulului onorific, d-ul Dragutin Kamenski.
Curator: Alina Zara – Muzeul de Panze si Povesti
contact@tarafagarasului.eu


....................










































echipa tarafagarasului.eu (Alina Zara, Elena Daniela Graura, Alex Boeriu, Eduard Ebanca)  alaturi de o gazda impecabila, "vinovata" de toata aceasta "intamplare" frumoasa (cu origini fagarasene si reprezentantul Consulatului Onorific al Romaniei in Croatia) Delia Vorkapic. Impreuna cu Sabina Popescu, din Rijeka. 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu