tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

miercuri

turism la pas prin Tara Fagarasului - varianta 1: vara dincolo de Olt


Ce poti face cu musafirii tai, 2-3  zile prin Tara Fagarasului? 
Sau ce poti face ca musafir in Tara Fagarasului? 

Iata una dintre variantele propuse de noi: plimbare la pas, picnic, vizite, lucrusoare, arome si povesti. Perioada: august 2011. ghid personal de la Muzeul de Panze si Povesti din Mandra. Traseu: Muzeul de Panze si Povesti, Festivalul Medieval din Cetatea Fagarasului, Sona pictorului Stefan Ciltia, bisericile fortificate de peste Olt, picnic in Gherdeal - satul parasit. Cazare: o gospodarie din Mandra. Mancare (cina la restaurant, catering, picnic): Casa Terra & Gourme Traditional din Tara Fagarasului. Transport: masina personala!


Intr-o dupa masa de august, 3 domnite cochete de la Bucuresti si Berlin (unele proaspat intoarse din Congo, sau de pe Gange) ne-au batut la poarta! Ne-au spus ca au citit despre noi si Tara Fagarasului pe net, ca ne-au descoperit pe Facebook si ca au vrut sa se convinga ca locurile si oamenii sunt chiar asa faini cum ii tot "povestim si laudam" noi pe aici! Si ne-au provocat sa le facem un traseu turistic:) 2 zile le-am plimbat de la Muzeul de Panze si Povesti din Mandra, la Festivalul Medieval din Cetatea Fagarasului, din Sona lui Stefan Caltia, pe care ele il iubesc, la un picnic (marca Gourme Traditional si Casa Terra) tocmai la Gherdeal - satul aproape parasit! Ne-am oprit pe la bisericile fortificate, am cules flori, am ras si ne-am imprietenit! 2 zilePRin Tara Fagarasului - lucrusoare, arome si povesti!

























Un comentariu:

  1. Faine locuri ... dar mai ales satul (aproape) pustiu :D. La cat mai multe plimbari ... si musafiri :-)

    RăspundețiȘtergere