tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

sâmbătă

răbarbărul dă startul la sezonul gemurilor în Ţara Făgăraşului ...



 "Mama Fie o prăsit acum, să tot fie vreo 20 de ani, răbarbăr. Cu el începem de atunci sezonul gemurilor. Avem mai multe tufe sănătoase în grădină şi tot facem până la mijlocul verii compot, plăcintă şi gem proaspăt, ca să avem să mâncăm cu pită cu unt şi lapte cald dimineaţa şi sara.
Amestec cam 1 kg... de zahar cu 200 ml de apă şi, când fierbe siropul de face mărgeluţe, adaug cam 3 farfurii mari, pline ochi de cubuleţe de tulpină de răbarbăr. Te lingi pe degete, nu alta! Unii mai pun acum esenţe de rom ori de vanilie. Dar nu iese aşa bun gemul ca al meu, făcut dupa reţeta mamii"
 
Lenuţa lu Pujdercă din Mândra 240
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu