tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

sâmbătă

colectie fashion nationala de inspiratie Tara Fagarasului

Noul brand fashion sută la sută românesc de pe piaţa de produse premium din România, Laura Hîncu Exclusive Fashion Design, propune colecţia de primăvară – vară 2011 ca o colectie de inspiraţie Ţara Făgăraşului.

În perioada şezătorilor, impreuna cu prietenii de la Mândra Chic, am invitat-o pe Laura pe la noi. I-am arătat ce aveam mai frumos în materie de vestimentaţie, oameni, tradiţii si poveşti şi de aici a început o adevărată nebunie fashion... Aşa cum ne-am propus, Ţara Făgăraşului punctează şi pe harta fashion din România...


 „Am fost fascinata de povestea suveicii din Tara Fagarasului, care colinda mapamondul si spune lumii intregi povesti frumoase despre Romania si spatiul ei de creatie. Si, pentru ca am prieteni in echipa tarafagarasului.eu, care se ocupa de promovarea zonei, am plecat in research, in miez de iarna, in perioada sezatorilor, in satul si in casa de unde a plecat la drum suveica.  E multa liniste acolo, oamenii sunt frumosi, curati, cinstiti, harnici. Lumea lor e bazata pe disciplina, ordine, onoare, munca, respect. Pastreaza traditiile, sunt mandrii de originile lor si au o pretuire extraordinara pentru hainele de sarbatoare, autentice, create de bunici si strabunici. Un costum popular plin de noblete, decent si sofisticat in acelasi timp cand vine vorba de detalii. Mi s a parut ca regasesc acolo o bucatica de esenta romaneasca. Si de aici a inceput povestea acestei colectii. Am stat zile intregi prin sezatorile din Mândra, Şinca Nouă, Cincşor,, Drăguş si, impreuna cu batranele specialiste in tesaturi, finisaje si istorie a vestimentatiei traditionale, am studiat materialele, cusaturile, culorile, atmosfera, obiceiurile, zona. Si am hotarat ca aceasta o sa fie colectia mea de debut. Daca ma intreaba cineva de ce, o sa raspund simplu: sunt designer roman, simt ca avem obligatia morala  sa ne  promovam pe noi, cu ce avem noi mai bun. Si o fac cu respect si cea mai mare bucurie – sper sa se resimta asta si in fiecare cusatura a colectiei mele.  Si mai am o justificare invatata de la fantasticul pictor Stefan Caltia, care se trage din Şona Ţării Făgăraşului:  modernismul, stim cu totii, nu s a nascut pe loc gol. Pentru a exista, el are nevoie de traditie” (Laura Hincu)”

Semnele distinctive ale brandului Laura Hîncu sunt respectate şi în această colecţie: vestimentație tăcută, din materiale naturale, design minimalist și senzualitate subtilă. L-a începutul primăverii am lansat într-un eveniment comun, la The Ark, Bucuresti, first look ul colecţiei, ia minimală cu poale...

Conceptul : costum popular minimal. Linii traditionale reinterpretate intr un mod contem
poran. Istoria costumului autentic adaptata in piese vestimentare moderne.
Materiale folosite: tafta de matase,  ca adaptare contemporana pentru lana din fustele de iarna si panza brodata pe iile cu maneci alese in razboi, voalul de matase inlocuieste panza de bumbac folosita in costumul de vara, iar satinul de matase panza de iarna.
Au rezultat 15 piesele absolut speciale, contemporane, bazate pe linii traditional -autentice! Diverse reinterpretari ale iei traditionale ( ia cu poale,  ia scurta minimal, camasa de noapte) cheptarul minimal cu sistem de inchidere masculuin, fusta clos minimal, traista minimala din matase naturala.

 
Laura își crează propriile haine încă de la vârsta de 10 ani. De la costumele pentru păpușa Anton, blugii decorați și rochiile pentru baluri și petreceri din liceu, până la rochiile sofisticate pentru evenimente private, Laura este un autodidact convins.
În perioada 2006-2009 Laura Hîncu și-a definitivat stilul ca asistent pentru designerul român Adrian Oianu, contribuind la creșterea brandului său.
Delicateţea vestimentatiei semnate Laura Hîncu constă în designul curat şi simplu. Liniile naturale şi finisajele în detaliu creează povestea subtilă a tinutelor fluide şi practice, dezvăluind estetica simplului.


Laura Hincu Exclusiv Fashion Design pregateste un fashion film ( produs de Scharf Film, regizat de Gheorghe Preda si realizat impreuna cu parte din echipa care a lucrat la „Portretul luptatorului la tinerete ” - un film dedicat curajului, onoarei si frumusetii morale a Tarii Fagarasului, elemente definitorii care se regasesc stilizate si in colectia de debut a Laurei.  Aceasta se va regasi, de asemenea si intr un shooting fashion cu imaginea colectiei, Albertina Ionescu. Evenimentul de lansare va avea loc in paralel la Bucuresti si in Cetatea Fagarasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu