tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

duminică

in memoriam Octavian Paler


" A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi". Fagarasenilor (unora) le e dor, categoric, de evenimente de calitate. Am simtit asta in aer, la simpozionul "in memoriam Octavian Paler",  desfasurat in Sala Dietei din Cetatea Fagarasului, aflat la a doua editie si comemorand 4 ani de la trecerea in nefiinta a iubitului om de cultura din Tara Fagarasului ( initiativa apartine medicului Ion Mehedintu, consilier local ) Oamenilor le era dor sa auda si sa vada oameni faini, calzi, zambind, imbracati frumos, pozitivi... Le era dor sa lumineze partea cea mai frumoasa din ei... Le era dor sa povesteasca despre Octavian Paler. Le era dor sa asculte vorbindu se despre Paler, acasa la el. Am simtit dorul asta in aer. Si l-am simtit alinat, incet, de vioara 1 a unui cvartet, de cateva citate memorabile, folosite de oratori si mai ales de promisiunea ca o sa se mai povesteasca despre Octavian Paler si la anul :)

Un comentariu:

  1. De ce oare textul asta nu are diacritice?Si de ce-i lipsesc cratime?? Ma face sa ies si sa nu ma mai intorc niciodata.Pacat.

    RăspundețiȘtergere