tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

marți

Atelier de Urbanism - Tara Fagarasului 2012


Atelier de Urbanism Tara Fagarasului - 2012 a fost primul proiect - experiment in cadrul programului de Revitalizare a Tarii Fagarasului, propus de  Institutia Virtuala cu Aplicatii Reale tarafagarasului.eu! Acesta a fost desfasurat sub tutela Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Tarii Fagarasului (asociatie care implementeaza in timp si spatiu real proiectele tarafagarasului.eu)

Proiectul s-a dezvoltat ulterior ca o colaborare intre Facultatea de Arhitectura si Urbanism din Cluj-Napoca, Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Tarii Fagarasului si Asociatia Studentilor Arhitecti - AStA Cluj. Coordonatorii proiectului: drd. arh. Mihai RACU si dr. Stefan Cibian, ambii fagaraseni. Invitat special: dr. Susan Parham – Head of Urbanism, la Universitatea Hertfordshire, Londra, membru fondator al Comisiei Europene de Urbanism si membru INTBAU -   International Network for Traditional Building, Architecture & Urbanism,  institutie patronata de  HRH The Prince of Wales ( Printul Charles )

Editia curenta se doreste a fi prima dintr-o serie de ateliere care vor avea loc in Tara Fagarasului, orientate pe trei directii principale: mediu urban, mediu rural si zona turistica de la poalele Muntilor Fagaras.


Mai multe detalii si imagini, AICI 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu