tarafagarasului.eu - Instituţie nonformală care funcţionează ca un generator de proiecte, campanii, concepte, evenimente, face demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate! SCOP: revitalizarea prin redescoperire, conservare, trăire şi promovare a Ţării Făgăraşului, românismului şi creştinismului! Instituţie Virtuală cu Aplicaţii Reale, care propune o viziune proprie asupra a ceea ce înseamnă locuri, oameni, obiceiuri, cultură autentică din Ţara Făgăraşului şi armonizarea acestora cu timpurile prezente. Motto ul proiectului "... pentru ca toată lumea să audă de Ţara Făgăraşului! Numai lucruri bune..." Nu suntem o alternativă la ceea ce fac autorităţile locale sau alte organizaţii pentru promovarea acestei zone binecuvântate, ci o completare de bun simţ, cu intenţii dintre cele mai bune. Poveşti frumoase şi pe contul nostru de facebook TARA FAGARASULUI (punct EU)

luni

reţete...

Povestea cu Maica şi scovărzile ei cu lapte acru

Lu maica îi plăcea să facă scovărzi cu lapte acru (un fel de gogoşi cu iaurt) Amesteca iute laptele cu ou si făină, punea un ceaun cu untură la încins, lua cîte o lingură de cocă si ne aştepta mereu cu "ceva bun"... Ii plăcea că nu trebuia să stea aluatul la dospit. Mai târziu şi a îmbunătăţit reţeta: făcea scovărzile mai făloase cu zahăr pudră pe deasupra şi un pahar de rachiu de prună să topească grăsimile. Azi, cînd nu mai e maica, ne chinuim să facem tot felul de gogosi in uleiuri fine, fără colesterol, cu iaurturi degresate (mai mult apă decat lapte si un milion de prafuri "ucigaşe"). Când s a dus, toţi ziceau că nu a luat nimic cu ea. Eu cred că maica a plecat pe furiş cu tot cu gustul de scovărzi cu lapte acru...

2 comentarii:

  1. daca ai incercat sa ma faci sa plang, ai reusit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelente scovărzile cu lapte acru. Mi-aduc aminte şi îmi lasă gura apă cănd mă gândesc la gogoşile pe care le face bunica. Din păcate ajung tare rar pe la ea.
    M-ai pus pe gânduri şi cred că o să o sun. O să o rog să facă o porţie, şi sigur o să se bucure că nepotul ei de la Braşov şi-a adus aminte de gustul gogoşilor ei cu lapte acru.

    RăspundețiȘtergere